Verloren in de tijd - Lieven Tavernier

GC de Plak
Servaasplein 14, 3590 Diepenbeek
15 vrije plaatsen
26/11/2021
cultuur 34
Vanaf 20:15 tot 22:00
“De eerste sneeuw”,” De fanfare van honger en dorst”. Stilaan evergreens toegeschreven aan zangerJan De Wilde,maar van de hand van Lieven Tavernier.
Een hele rits muzikanten coverdenTavernier: Roland, The Bony King, Gabriel Rios,Stef KamilCarlens, Thé Lau,Raymond VHG. Een mooi lijstje. 

Voeg daarbij de tien cd’s die Tavernier zelf maakte, alleen of met een Brass Band of een klassiek orkest. Voeg daarbij de novelle 'Over Water', de voor Radio 1- 'Het Vermoeden' geschreven columns  'Een Bijzonder Kind'  en het recent verschenen boek ‘Tlieverdje'.  

Tavernier  blijft trouw aan de thema’s die zijn werk doorheen de jaren bepaalden.  Bij Tavernier gaan de wijzers van het uurwerk niet vooruit, blijven ze ook niet staan, maar draaien ze langzaam terug naar de tijd en de plaats die voor het definitieve verdwijnen moeten vastgelegd worden. Dat kan zijn kinderkamer zijn waar door de ramen de klokken van Sint-Baafs gehoord worden, het kan het dorp zijn bij een bezoek aan het graf van zijn moeder, het zijn de internaatjaren die teruggevonden worden in brieven aan zijn ouders, het kan de herinnering zijn aan geliefden die verdwenen uit zijn leven. Ooit allemaal kleuren van een regenboog ,kleuren die toch blijven, hoewel lang verdwenen.  

“Je hebt baas boven baas en de grootste baas van het Nederlandstalige lied is zonder twijfel Lieven Tavernier.” - Henny Vrienten (Doe Maar)
Prijslijst

  • Algemeen:
    • Standaardprijs: €12,00
    • +50 jaar: €12,00
    • -26 jaar: €12,00

Reservatie data

  1. 14/06/2021 09:00 tot 26/11/2021 23:00 (Iedereen)

Inschrijven niet mogelijk

back to top