Algemene vragen
Wat is registratie?
Antwoord: Als dit de eerste keer is dat je wilt aanloggen, dien je je eerst te registreren. Dit kan via ‘Registreer via eID’ of de ‘Registreer hier’ knoppen op de aanmelden pagina.
-
-Stap 1: Maak een account aan door je gegevens in te vullen. Let op, geef hiervoor de gegevens van de ouder op.
-Stap 2: Na het doorlopen van de registratieprocedure ontvang je een activatiemail op je mailadres. Je kan je account activeren door op de link in de mail te klikken.
-Stap 3: Vervolgens kan je inloggen op je account en jouw gezinsleden toevoegen. Om de registratie vlot te doorlopen, hou je best je eigen rijksregisternummer en dat van je kinderen bij de hand. Je kan dit terugvinden op de identiteitskaart, de ISI+-kaart of op de klevertjes van de mutualiteit.
Waar vind ik mijn rijksregisternummer?
Antwoord: Je vindt je rijksregisternummer op je identiteitskaart, op de ISI+-kaart of op de klevertjes van de mutualiteit. Het nummer begint met de laatste 2 cijfers van je geboortejaar.
Voorbeeld: je bent geboren op 16 september 1971, je rijksregisternummer begint met 710916.Is het noodzakelijk om aan te melden?
Antwoord: Als je niet aangemeld bent, dan kan je het hele aanbod bekijken, maar kan je nergens voor inschrijven. Wil je inschrijven voor een activiteit, dan moet je je eerst aanmelden met jouw gebruikersnaam en paswoord zoals je die in jouw account hebt ingegeven. Heb je nog geen account? Volg de stappen bij de vraag ‘Wat is registratie?’
Hoe een goed wachtwoord kiezen?
Antwoord: Wachtwoorden dienen om je gegevens te beveiligen. Neem daarom een combinatie van cijfers en letters. Een aantal gouden tips voor een goed wachtwoord:
-
1.Het wachtwoord is minimaal 8 karakters en maximaal 12 karakters lang.
2.Het wachtwoord bestaat uit een mix van letters en cijfers of andere karakters (waarvan minimum 1 cijfer of ander karakter).
3.Gebruik hetzelfde karakter geen 3x of meer na elkaar.
4.Het wachtwoord bevat geen vanzelfsprekende opeenvolgingen van meer dan 6 karakters. Bijv. opeenvolgende toetsen van een toetsenbord of opeenvolgende cijfers.
5.Neem nooit een eenvoudige combinatie (geboortedatum, huwelijksverjaardag, …).
6.Jouw wachtwoord is persoonlijk, geef het dan ook aan niemand door en noteer het ergens waar jij het altijd kan terugvinden.Ik ben mijn wachtwoord vergeten
Antwoord: Klik onder aanmelden op ‘paswoord vergeten’. Je zal een link toegestuurd krijgen om jouw wachtwoord opnieuw in te stellen.
Hoe verander ik mijn persoonlijke gegevens of instellingen?
Antwoord: Als je ingelogd bent, klik je in het menu rechts op het scherm op ‘mijn contactgegevens’, ‘mijn gezin’ of ‘mijn logingegevens’.
Inschrijven en betalen
Kan ik inschrijven voor andere kinderen dan mijn eigen kinderen?
Antwoord: Nee, alle briefwisseling, zoals fiscaal attest en facturen, is persoonlijk en gekoppeld aan de account die je aanmaakt bij de registratie. Als je andere kinderen inschrijft onder jouw account, zal je dus een foutief fiscaal attest of een foutieve factuur krijgen. De factuur blijft ook gekoppeld aan jouw account en jij bent verantwoordelijk voor de betaling.
Volzet, kan ik me op een wachtlijst inschrijven?
Antwoord: Wanneer activiteiten volzet zijn, kan je er voor kiezen om je op de wachtlijst in te schrijven. De dienst vrije tijd contacteert je dan wanneer een plaats vrijkomt.
Betalingsvoorwaarden?
Antwoord: Inschrijven = betalen. Betalen kan voor de activiteiten en voorstellingen online of aan het vrijetijdsloket via bancontact of cash.
Wanneer een lessenreeks, sportkamp, activiteit of voorstelling wordt geschrapt, krijg je het inschrijvingsgeld terug.Ik heb een vraag over mijn factuur
Antwoord: Bij vragen over facturen dient contact opgenomen te worden met de dienst vrije tijd. Doe dit zo snel mogelijk na ontvangst van de factuur. Eventuele fouten worden rechtgezet in een volgende factuur of er wordt hiervoor een creditnota opgemaakt.
Tarieven en kortingen
Antwoord: De tarieven staan bij elke activiteit vermeld.
Terugbetaling door derden
Antwoord: De vakantiewerking is niet enkel fiscaal aftrekbaar. Heel wat ziekenfondsen en werkgevers doen ook een tegemoetkoming voor sportkampen, kinderopvang of speelpleinwerkingen. Als je ziekenfonds voorziet in een tegemoetkoming voor jeugdactiviteiten of sport, vraag je bij hen een formulier en laat je het invullen aan het vrijetijdsloket.
Kan ik een fiscaal attest krijgen?
Antwoord: Voor kinderen jonger dan 12 jaar krijg je een fiscaal attest. Kosten voor opvang voor kinderen tot 12 jaar kan je in je belastingen inbrengen.
Ten laatste voor 1 mei krijgen alle ouders een fiscaal attest met de kosten die ze het vorige jaar gemaakt hebben voor opvang.
Opgelet: op het fiscale attest staan enkel effectief betaalde bedragen vermeld. Terugbetaalde bedragen, boetes of openstaande facturen staan hier niet op vermeld.
Werking activiteiten
Aansprakelijkheid
Antwoord: De inschrijver verklaart dat de deelne(e)m(st)er over een normale gezondheid beschikt en heeft kennis genomen dat de aansprakelijkheid van de organisatoren begint en eindigt op de uren zoals vermeld in het programma. De inrichters zijn in geen geval aansprakelijk voor ongevallen of schade, veroorzaakt buiten de opgegeven uren. We zijn niet aansprakelijk voor schade of verlies van spullen.
Als je kind bewust iets of iemand schade toebrengt of kwetst, dan moet jij (of je familiale verzekering) de kosten betalen.Ongeval tijdens een activiteit
Antwoord: Als jij of je kind een ongeval krijgen, krijg je een ongevallenformulier mee. Dit formulier kan je ook verkrijgen bij de dienst vrije tijd. Je vult de gegevens van het kind of jezelf in en laat een arts een medische verklaring invullen. Je bezorgt de documenten aan de dienst die ze vervolledigt. Je betaalt alle kosten zelf en vraagt aan je mutualiteit een attest voor het remgeld. Aan de apotheker vraag je een onkostennota. Beide documenten bezorg je aan de verzekering. Bewaar hiervan een kopie tot het ongeval volledig afgehandeld is.
Bij dringende kwetsuren gaan de begeleiders na telefonische consultatie van de ouders (indien het om kinderen gaat) rechtstreeks met de gekwetste naar de dokter of het ziekenhuis. Indien nodig wordt een ziekenwagen ingeschakeld. Als er kosten zijn, dan moet je die eerst zelf betalen.Foto’s
Antwoord: Tijdens de activiteiten maken we foto’s. Door jou of je kind in te schrijven neem je hier kennis van en geef je ons toestemming van beeldmateriaal te gebruiken op websites of publicaties. Als je niet wil dat we beeldmateriaal van jou of je kind(eren) maken, geef je dit per brief of via e-mail door aan de dienst Vrije Tijd, dit voor de start van elke activiteit.
Kan ik inschrijvingen annuleren en terugbetaald krijgen?
Antwoord: Activiteiten
Een activiteit wordt enkel terugbetaald bij afgifte van een ziektebriefje of bewijs van overmacht (bijv. bij overlijden, ongeval), dat bij de dienst vrije tijd moet worden ingediend voordat de cursus of activiteit plaats vindt of de eerste werkdag volgend op de activiteit.
Tickets
Uitgezonderd bijzondere voorwaarden bepaald in de wet, worden tickets niet omgeruild of terugbetaald.
Annulering van activiteit of voorstelling
Indien er onvoldoende belangstelling is of bij annulering door het gezelschap, kan een voorstelling, activiteit of cursus geannuleerd worden. Als de gemeente Diepenbeek of het AGB Diepenbeek zelf een voorstelling of activiteit annuleert, wordt het betaalde bedrag terugbetaald. De koper wordt dan gecontacteerd door de bevoegde dienst van de gemeente Diepenbeek of AGB Diepenbeek.
Opgelet: terugbetalingen kunnen enkel via storting gebeuren. Gelieve er rekening mee te houden dat dit niet meteen na de annulatie kan gebeuren.
Contacteren
Hoe kan ik jullie bereiken?
Antwoord: Je ons bereiken per telefoon of per mail:
- Vrijetijdsloket: 011/491 900 of vrijetijdsloket@diepenbeek.be
Je bent tijdens de openingsuren uiteraard ook steeds welkom aan het vrijetijdsloket.