Artificiële intelligentie - Lieven Scheire TRY-OUT

GC de Plak
Servaasplein 14, 3590 Diepenbeek
0 vrije plaatsen
12/11/2021
cultuur 2
Vanaf 20:15 tot 22:00
“Artificiële Intelligentie”, een toegankelijke en entertainende theatershow over deze won- derlijke nieuwe vorm van software, die nu al overal om ons heen is. Zal jij ooit vragen aan je huiscomputer wat je aan moet trekken voor een bepaalde gelegenheid? De kans is groot. Zal de rechter zich ooit laten adviseren door Artificiële Intelligentie om een strafmaat te bepalen? Ja, en wel binnenkort. Zal jij persoonlijk ooit bereid zijn een A.I.-systeem te ge- hoorzamen? Dat doe je nu al, als je naar Spotify luistert, een Waze-route volgt, of je spam uit je mails laat filteren.

Wat is dat nu eigenlijk, die Artificiële Intelligentie waar zoveel om te doen is? Maar vooral: wat is het niet? Zijn het computers die kunnen denken zoals wij? Neen, nog lang niet, en misschien wel nooit. Maar A.I. geeft computers en apps wel vaardigheden die ze tot nu toe nooit gehad hebben: gezichten herkennen, voorwerpen benoemen, menselijke taal begrijpen en ook spreken, tot zelfs het voorspellen van menselijk gedrag.

Deze nieuwe kunstjes van de computer leiden tot verbluffende mogelijkheden, die lang- zaam maar zeker zichtbaar worden in ons dagelijks leven en in onze samenleving. Volgens sommigen is A.I., in combinatie met robotisering, het laatste puzzelstukje tot een volledig geautomatiseerd luilekkerland. "Fully Automated Luxury Communism, all watched over by machines of loving grace." Of het zo’n vaart zal lopen, is verre van zeker. Maar dat A.I. vandaag al alomtegenwoordig is, en ons leven verregaand zal veranderen in de nabije toekomst, dat staat vast.

In deze theatershow van Lieven Scheire maak je op een entertainende en luchtige manier kennis met je nieuwe vriend, butler, adviseur, psycholoog en beschermengel: Artificiële Intelligentie.


Sorry, deze activiteit is volledig uitverkocht.

Prijslijst

  • Algemeen:
    • Standaardprijs: €12,00
    • +55 jaar: €12,00
    • -26 jaar: €10,00

Reservatie data

  1. 22/06/2020 09:00 tot 12/11/2021 23:00 (Iedereen)

Gelieve je login gegevens in te vullen:


Ben je nog niet geregistreerd, klik dan op de knop registreer.

Registreer via eID

Registreer hier

back to top